Helpt yoga bij het afvallen?

Regelmatig horen we de vraag of het mogelijk is om met yoga af te vallen of op gewicht te blijven. In dit artikel zullen we antwoord geven op deze vraag.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ja, yoga helpt mensen om een gezond gewicht te krijgen of te behouden.

Uit onderzoek van wetenschappers blijkt dat mensen die regelmatig yoga oefeningen doen, gemiddeld vijf kilo in een 5 jaar verliezen. Mensen uit dezelfde steekproef die niet aan yoga deden kwamen in dezelfde periode zes kilo aan!

Volgens Alan Kristal, een van de onderzoekers heeft het gewichtsverlies niet te maken met de calorieën die verbrand worden. Dankzij de Yoga leren mensen hun lichaam beter kennen en gaan ze bewuster leven. Hierdoor zullen ze zich bewuster worden van hun eetpatroon. Ook zorgt Yoga ervoor dat mensen minder gestrest zijn, en juist deze stress zorgt er bij veel mensen voor dat ze extra gaan eten!

Vet verbranden

Met een uur Yoga verbrand het lichaam ongeveer 250 calorieën, dit is ongeveer net zoveel als wanneer je een goede wandeling zou doen. Snel afvallen? Dan is yoga dus niet de beste manier om snel vet te verbranden.

Dankzij het beoefenen van Yoga zul je ook je spieren trainen, waardoor deze iets groter zullen worden. Het mooie hiervan is dat spierweefsel zelfs in rust veel calorieën verbruikt! Alleen hierdoor zul je al extra calorieën verbranden, zelfs wanneer je helemaal niets aan het doen bent!

Snellere stofwisseling

Ook stimuleert Yoga de schildklier. Dit is het orgaan in het lichaam wat de stofwisseling en dus de gewichtshuishouding regelt.

Minder stress

Een ander groot voordeel van Yoga is dat het erg goed werkt om te ontstressen. Leren ontspannen en omgaan met emoties kan de emotionele eter helpen om niet extra veel te eten.

Al met al kun je dus zeggen dat Yoga er zeker aan kan bijdragen dat je afvalt, maar wanneer je serieus wilt afvallen is het beter om aan cardio oefeningen te doen (rennen / zwemmen), waarbij je veel meer calorieën zult verbranden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here