Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

In dit artikel zal ik antwoord geven op een aantal veelgestelde vragen met betrekking tot yoga.

Wat betekent het woord yoga?

Het woord Yoga stamt af van “yuj” wat vereniging of een zijn betekend. Het doel van Yoga is het samenbrengen van de mens (het eindige) met het oneindige (god, de waarheid, het licht). Zoals ze in India zeggen, yoga is een huwelijk tussen lichaam en geest.

Is er maar een soort yoga?

Nee, yoga heeft verschillende stromingen en onderverdelingen, maar ze hebben allemaal als gemeenschappelijk doel het verenigen van lichaam en geest. De meest bekende vorm is Hatha Yoga, wat zorgt voor een gezond lichaam en geest. Dit word gedaan door middel van oefeningen, zogenaamde asana’s en ademhalingstechnieken de Pranayama’s.

Wat is “prana”?

Prana is de levensenergie overal om ons heen in de lucht. Door middel van ademhalingstechnieken, de zogenaamde PRANAyama’s leer je hier mee omgaan.

Is Yoga een geloof?

nee, yoga is geen geloof. Mensen uit alle hoeken en gaten met diverse achtergronden zoals moslim, of orthodox doen aan yoga.

Is Yoga iets voor mij?

Er is maar een manier om daar achter te komen en dat is door er gewoon mee te beginnen. Dit kan thuis, of door een paar proeflessen te nemen bij een yoga school bij jouw in de buurt!

Kan iedereen Yoga be-oefenen?

Ja!  Yoga is bedoelt om door iedereen beoefent te worden! Het maakt niet uit hoe oud je bent, hoe goed je conditie is of hoe lenig je bent. Bij Yoga gaat het erom dat je jouw lichaam leert kennen, de grenzen op te zoeken en deze te verleggen.

De een zal wat verder komen dan de andere, maar dit geeft niet. Bij yoga gaat het totaal niet om het presteren, daarom is deze vorm van bewegen gecombineerd met ademhalingstechnieken zeer geschikt voor een gezonde lichaam en geest.

1 REACTIE

  1. Welke yoga oefening kan ik doen bij een schouderspier overbelasting? Ik heb namelijk boven mijn macht een spiraal bed frame opgetild ( naar de zolder) en te lang in een bepaalde houding gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here