4 Tips voor iedereen die aan Hatha yoga doet

Hatha yoga wordt door veel mensen gezien als een effectieve, leuke en makkelijk te leren vorm van yoga.

Ook in Nederland beoefenen veel mensen hatha yoga, hier zijn wat tips om het beste uit je hatha yoga les te halen.

Tip 1: Wees trots op je zelf

Je keuze om Hatha yoga te gaan beoefenen is er eentje waar je op de lange termijn veel plezier van zal hebben, het is goed voor zowel je lichaam als je geest. Wees hier blij mee en trots op jezelf dat je deze stap hebt genomen om je leven te veranderen. Je hebt zelf het initiatief genomen om je leven een stukje beter te maken!

Tip 2: Maak ruimte in je agenda

Ga op vaste dagen, zorg dat je deze dagen vrij houd en laat aan andere mensen in je omgeving weten dat je aan yoga doet en op die dagen niet kan, een yoga les zal ongeveer een uur tot anderhalf uur duren.

Tip 3: Doe goed onderzoek

Heb je twijfels of je wel moet beginnen met yoga? Stuur eens een mailtje of bel op met een yoga leraar, hij zal maar al te graag je vragen beantwoorden. Je kan vaak ook een aantal proeflessen nemen om te zien of het je bevalt. Ideaal is natuurlijk wanneer je al iemand kent die yoga doet, vraag gewoon een keertje of je mee mag gaan!

Tip 4: Eten voor je yoga les

Eet niet teveel voor je naar de les gaat, een lichte snack, wat fruit en een glas water is perfect. Dit zorgt ervoor dat er toch wat in je lichaam zit zodat je genoeg energie hebt tijdens de les. Wanneer je een grote maaltijd hebt gegeten zorg dan dat er ongeveer een uur tussen de maaltijd en de yoga les zit, een yoga les met een volle maag is niet echt ideaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here