Hoe Yoga kinderen kan helpen

Als je wilt weten waarom yoga goed voor je kinderen is, stop dan vooral niet met het lezen van dit artikel. In dit artikel zal ik uitleggen waarom yoga goed voor kinderen.

Als volwassen hebben we vaak een druk en hectisch leven, maar vergeet niet dat ook kinderen met stress te maken hebben. Presteren op school, sport, het leren van sociale vaardigheden en de relaties met vriendjes en vriendinnetjes kunnen heel wat stress veroorzaken.

Welke voordelen heeft yoga voor kinderen?

1. Yoga leert kinderen meer controle te hebben over hun lichaam en zal ze helpen te ontspannen. Precies zoals volwassen, leren kinderen ook om zichzelf beter te ontspannen. De meeste yoga poses zijn vrij eenvoudig aan te leren en daardoor ook geschikt voor kinderen.

2. Kinderen die heel druk zijn (hyperactief), willen constant stimulatie van buitenaf. Yoga kan hierbij helpen door ze te kalmeren en de behoefte naar externe stimulatie af te zwakken.

3. Door kinderen vroeg op yoga (of een andere sport) te sturen, zullen ze opgroeien met een gezonde levenstijl, hier zullen ze de rest van hun leven plezier van hebben. En doordat ze met sporten opgevoed zijn, is de kans groter dat ze dit later ook zullen blijven doen.

4. Veel kinderen slapen onrustig, yoga kan ze helpen zich beter te ontspannen waardoor ze ’s nachts beter kunnen slapen en niet zo onrustig zijn.

Veel yogascholen hebben speciale lessen voor kinderen, neem je kind een keer mee en kijk of het hem/haar bevalt!