Waarom Yoga ook voor mannen is

Wat veel mensen niet weten is dat yoga decennia lang alleen door mannen beoefend werd, toch is dit beeld allang verdwenen en denken veel mensen bij yoga aan iets wat door een vrouw beoefend wordt, zonde!

Hier in Nederland is het vaak dat de leraar een man is, maar veel van de studenten vrouw. Vooral in het westen zijn het steeds meer vrouwen en steeds minder mannen die yoga beoefenen. Ook komen er steeds meer vrouwen die yoga les geven.

Competitiedrang

Bij yoga is er geen sprake van competitie, dit kan een van de redenen zijn waarom vrouwen yoga zo prettig vinden en veel mannen toch afhaken. Niet iedere man, maar de meeste mannen houden toch wel van een beetje strijd. Veel mannen hebben ook het gevoel dat yoga vooral een vrouwen ding is, maar dit is echter totaal niet het geval!

De laatste tijd zijn er steeds meer bekende mannen uit de entertainment industrie die ervoor uitkomen dat ze aan yoga doen en het geweldig vinden, dit heeft tot gevolg dat vooral in Amerika steeds meer mannen ook de stap naar de yoga school durven te wagen.

Yoga niet voor watjes

Wanneer je een man bent en deze site leest, gefeliciteerd dat je geïnteresseerd bent in yoga en de stap durft te nemen om op yoga te gaan!

Veel mannen zullen al snel ontdekken dat yoga helemaal zo simpel nog niet is, je zal helemaal gesloopt zijn na de les en wanneer je erg fanatiek bent geweest reken er dan maar op dat je de dagen erna spierpijn zult hebben. Wie zei dat yoga iets voor watjes en vrouwen was?

Goede oefening

Een ideale pose voor de man is de downward facing dog, zie het volgende filmpje:

De downward facing dog is een goede pose die de armen, benen en torso traint, het strekt ook de borst, rug, schouders, hamstrings, kuiten en voeten, oftewel je gebruikt bijna je hele lichaam bij deze oefening!

Voor mannen die last van hun rug hebben kan yoga ook een oplossing zijn door de spieren in de rug te verstevigen.